Bilsemester ner på kontinenten

Något som nog många drömmer om, sådär lite vagt, är att bila genom Europa – som Sune och hans familj. I dag skriver vi om olika saker att tänka på när en väljer att ta bilen ner på kontinenten i stället för flyget, för det finns faktiskt en hel del saker att tänka på.

Bilabilligare.nuI en artikel som vi hittar i Expressen kan vi läsa om olika saker som man bör tänka på, inför en eventuell bilsemester ner mot Europas kontinentala landsmassa, bland annat att ta reda på vilka trafikregler som gäller i de länder en väljer att besöka – det gör ju inte bara att man kan känna sig lite säkrare, det är tryggare för familjen som är ombord också och det kan göra så att en slipper mer eller mindre dyra böter.

Andra saker en bör tänka på är att kontrollera om det behövs extra utrustning i bilen, så som två eller flera varningstrianglar, bogserlina bak i skuffen eller kanske en reflexväst. Ta med dig Grönt kort, som är beviset på att bilen är trafikförsäkrad, men även försäkringsbrev med försäkringsnummer samt kontaktuppgifter.

Ta sovpauser och prata inte i mobil

Ta också pauser vid långkörningar, det kan vara livsfarligt att köra sömnig, särskilt när en har barn eller andra personer med i bilen som även de kan skadas. Prata sedan helst inte i mobilen, det är dessutom förbjudet i de allra flesta länder. I Spanien är till och med hands-free förbjudet. Om man åker ner på vintern på en alpresa är det också bra att kontrollera om dubbdäcken är tillåtna, för det är de inte på en hel del ställen, som vi kan läsa om här i Svenska Dagbladet, och det kan göra bilsemestern väldigt dyr.

När barn är med i bilen får man heller inte glömma underhållning så som lekar, ljudböcker, korsord, vanliga böcker att plöja när man väl är framme – samt ett och annat musikquiz.

Vidare är det bra att ha en bil om man har för avsikt att bila – på Bilweb, som även kan hittas på http://bilweb.se/bilhandlare kan man söka bilhandlare över hela Sverige och jämföra emellan.