Bye Bye Barcelona

Barcelonas invånare har nu fått nog av att det årligen strömmar in fler och fler turister som gör att man går ifrån att bygga upp den gamla staden till att fokusera mer på turistnäringen och förvandlar den anrika staden till ett tivoli,

1118140-unfinished-gothic-cathedral-sagrada-familia-in-barcelona-spainAtt Barcelonaborna är trötta på turisterna går det inte att komma ifrån och nu har det kommit en dokumentärserie om det som heter inget mindre än Bye Bye Barcelona där man vill visa på vad som hänt med staden och hur utvecklingen går. Självklart vill man ha turister då det visar på att man är en levande och lockande stad. Men inte till den grad att invånarna inte känner att de får plats, vilket de gör nu.

“Barcelona är ingen storstadsmetropol, men det är den fjärde största turistdestinationen i Europa efter tre huvudstäder, London, Paris och Rom. Och stadens hamn tar emot det största antalet kryssningsfartyg i Europa och Medelhavet.”

Vidare går citatet som är hämtat ur tidningen Aftonbladet att ekonomin nu vänts mot turismsektorn och inte till att värna om stadens kultur och arv som generationer varit med och byggt upp. Årligen besöker ungefär 7,5 miljoner turister staden och nu vill man finna lösningar på att fortfarande vara ett lockande resmål, men kanske skära ner aningen eller tänka om så man fokuserar på rätt projekt att finansiera. Vad man även måste tänka på när fler och fler väljer att resa är vad som kommer hända om antalet turister skulle komma att öka? Framtiden får avgöra. Man kan alltid dra sitt strå till stacken och resa inrikes på resa, något som vi skrivit om här.