Camping – en tragisk komedi

Sommaren kan kännas allt för långt borta i november. Men ibland kan en drömma sig fram ett par månader. För er som gillar att campa kommer här massor av matnyttig information att ta in inför nästa års semester.

Sunes sommar – en tragisk komedi

Få svenska filmer har lämnat lika stort avstamp på en hel generation som Sunes Sommar. Komedifilmen som släpptes sommaren 1994 låter en följa familjen Andersson under deras husvagnssemester – en semester där allt går fel. För att inte stöta på samma problem som familjen Andersson har flera proffscampare gått ihop för att tipsa om den mest matnyttiga informationen inför er som vill gå ut och campa nästa år.

Tänk på förtältet

Blöta fötter i förtältet? Aldrig mer! En billig investering i ett bra förtält kan vara skillnaden mellan en bra och dålig semester. För många campare är det förtältet som den mesta tiden spenderas i. Själva husvagnen nyttjas framförallt då det är dags att sova eller för att laga mat i – de dagar man inte grillar, det vill säga. Framförallt viktigt om du väljer att tälta i Sverige – på Öland, till exempel.

Parkera smart och maxa ljustimmarna

Helt klart en av de viktigaste punkterna. En bra semester innehåller mycket sol, och får att få mycket sol behöver du sätta upp ditt tält eller din husvagn på rätt plats. Med andra ord – kolla av väderstrecken innan du hyr plats på campingen. I dagens teknik-intensiva vardag finns det självklart flera appar du kan använda dig av för att hitta rätt.

6265-husvagnarAllt fler kändisar ger sig iväg

Den nykrönte camping-konungen Tony Irving älskar att campa. Det berättar han i en intervju med Expressen. Det var i samband med en produktion av ett program som sändes för TV4 som Tony Irving tillsammans med sin make reste runt i Sverige med sin husbil. Frågan kvarstår ändå om inte Tony tillsammans med sin man checkade in hos Hotellinorrköping.se under sin resa genom landet.

Vädret är demokratiskt

Vädret är demokratiskt brukar det sägas. Med det menas att regnet faller på såväl kung som dräng. Därför vill du tänka på att packa rätt inför din camping. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga väder, är ett annat ordspråk som
faller i linje med detta tips. Om du är en av de som tältar under sommaren vill du använda dig av stormlinor. Stormlinorna stabiliserar ditt tält vid kraftiga vindar och ser till att ditt tält inte blåser iväg under natten. Se också till att ditt tält är vattentätt för att undvika otrevligt läck3219399-oversvammad-campingplats-2age under de regniga dagarna. Kommer du vara ute i mer än en vecka är det mer regel än undantag att det regnar minst en dag under en svensk sommar. Tänk därför på vad du packar med dig!