Europas Hawaii

I dag skriver vi om de senaste årens totala tillbakatagande av Gran Canaria som favoritplats att semestra på under vinterhalvåret. Inte längre är det endast soldyrkare med martiniglas som är sinnebilden av ögruppen, här finns även plats för vandrarambitioner, kulturintresserade och cyklister.

10741894-gran-canariaI en artikel i Aftonbladet kan vi läsa om hur Gran Canaria är den ö som verkligen har vaknat till liv igen, med enorm popularitet i gensvar. Inte längre är det sinnebilden av sällskapsresan utan en semesterplats med både strand och storstad, kulturliv och naturupplevelser uppe i berg. Det är alltså inte grisfester och vilsna turisthorder, i alla fall inte lika mycket som det förut kanske fanns fördomar om. Det bästa är att själv besöka ön och med nya ögon betrakta och uppleva den, innan man helt och hållet har bildat sig en klar uppfattning.

Men när man ska resa iväg till Gran Canaria kan det vara av fördel om man har bokat ett hotell innan, det kan man göra via www.hotellgrancanaria.se

I Svenska Dagbladet kan vi vidare läsa om hur Gran Canaria är den tredje största av alla Kanarieöar, med berg, vandringsleder och långa stränder – ömsom med sand, ömsom med svart lavasten. Det gör att inte bara bonnabrända turister trivs, utan även mer aktiva resenärer med cyklar och vandringsryggsäckar finner sin plats på ön. Det tycks alltså finnas något för alla.

De som leder vandringar på ön säger bland annat att det är så stort att det aldrig blir mycket folk eller trängsel på lederna, och under en dagsutflykt går det att hinna med olika temperaturer, dagsväder och vitt skilda utsikter. Nära kräftans vändkrets är det både frodigt och varmt, öken och bördig mark.

Återuppbyggnad efter regnoväder sker

Tidigare i höst drabbades Kanarieöarna av enorma skyfall, som i sin tur skadade en del infrastruktur belägen på öarna. Men nu är det återuppbyggnad som gäller, med allmänt stöd till de enskilda som drabbats hårt av ovädret. Vissa gator och vägar kollapsade på sina håll, med utbuktningar och gropar till följd. Nu gäller det alltså att få öarna i funktion igen, med katastrofhjälp från Madridregeringen. Mer om detta kan man med läsa om här, i en artikel i Dagens Nyheter.