Hit åker svenskarna helst på semester

801656-burj-al-arabLänge har resmål som kanarieöarna och Cypern toppat svenskarnas listor på favoritresmål, mycket på grund av den korta restiden och det varma klimatet. Men nu har det kommit fram ett nytt favoritresmål bland befolkningen, nämligen Dubai. Det har långe gått att boka resor dit, men det är först nu som fler än någonsin styr kosan dit. 

Vi har tidigare skrivit om hur något som svenskarna gärna gör på semestern, nämligen campa, och hur man bör packa inför en campingtripp. Men nu ska det handla om en annan typ av semester, nämligen solsemester och vart vi helt åker som det ser ut nu. Genom åren har favoritresmålen ändrat sig rejält, det har gått från kanarieöarna, Cypern och andra Europeiska semesterorter till att bli semesterparadiset Dubai.

Bara sex timmar bort

Dubai ligger bara dryga sex timmar bort, på ungefär samma avstånd som det välbesöka kanarieöarna. Dubai är en storstad som passar för både långsemester och weekend, och är som motsatsen till Kanarieöarna. Kulturen är inte alls som i Europa utan präglas av en mer exotisk och lyxig atmosfär. Ett av världens lyxigaste hotell finns i Dubai, Burj al Arab. Det sticker ut å grund av sin unika arkitektur och där bor allt från kändisar till vanliga dödliga. Hotellet anses som sjustjärnigt, det vill säga att det vanliga sättet för att betygssätta hotell, med fem stjärnor max, inte räcker till. Hotellen överlag i Dubai har mycket bra standard, och är man van vid femstjärnigt på kanarieöarna kommer man bli positivt överraskad. Såhär skriver SVD om resmålet Dubai:

”Resenärer som är på jakt efter sol och bad hamnar för eller senare på Jumeirah Beach. Längs stranden finns flera lyxiga hotell och restauranger. I centrala Downtown Dubai, i närheten av världens högsta byggnad Burj Kalifa, går det att hitta billigare hotell utan att tumma på lyxen. Hotellutbudet är stort i Dubai och det finns något för alla.”