Olika typer av äventyr

När man pratar om äventyrsresor ser nog de allra flesta framför sig hur man klättrar, vandrar eller åker forsränning i Sydamerika, tältar i den australiensiska djungeln eller åker på safari på Afrikas savann. Alla dessa typer av resor faller självklart in under kategorin äventyrsresor även då äventyr kan vara så mycket mer.

Äventyr i storstaden

Att åka till en stad där man aldrig tidigare varit är ett stort äventyr för många, särskilt som lite yngre vuxen. Även att åka till vårt grannland Norges huvudstad kan för många innebära både spänning och äventyr trots att det ligger så nära. Var man än reser, och oavsett om det är nära eller långt bort så vill man självklart ha en bra resväska. Att köpa en tålig och säker resväska är alltid en bra investering. Åker man till en storstad, som till exempel Oslo, så finns det dock en risk att man kommer hem med fler resväskor, eller ”kofferter” som norrmännen hade sagt, än man reste dit med. Det är visserligen dyrare i Norge än i Sverige men för den som har pengar finns det oändligt med shopping inom alla kategorier.

Äventyr i naturen

För många finns det dock inget som slår den traditionella äventyrsresan. Att komma till ett främmande land i en helt ny världsdel innebär för de flesta den ultimata semesterkänslan. Oavsett om man vill ägna sig åt alla de extrema äventyrssporter och vandringar som erbjuds eller om man nöjer sig med att endast vistas i landet och få uppleva den främmande kulturen, maten, naturen och dofterna så är det garanterat ett äventyr att resa så pass långt bort att man helt plötsligt befinner sig på andra sidan jordklotet.