Packa rätt!

Att åka iväg på resa är något som många, många tycker om att göra. Att besöka platser man aldrig tidigare sett, göra saker man aldrig tidigare gjort och träffa människor man aldrig trodde man skulle träffa är alltid en upplevelse och ett äventyr. Kanske något av det allra bästa som finns här i livet! Men att resa är inte bara kul hela, hela tiden utan det kan också vara jobbigt. Främst på resan dit, om den är lång, och med packningen innan. Beroende på vart man åker bör man packa olika, och ingen packlista blir därför en annan lik. Och att glömma något livsviktigt hemma är aldrig att föredra, särskilt eftersom man inte alltid kan få tag på saker på sin slutdestination. Så vad ska man tänka på när det är dags för att packa?

  • Att packa necessären är faktiskt en av de allra största utmaningarna. Behöver man ha med schampo, eller finns det på hotellet? Kommer smink behövas, eller ska man satsa på att låta solen bestämma hur brun eller inte brun man kommer vara? Ett tips är att ta med lite mer än vad man tror sig behöva, så länge platsen finns. Att beställa hem Loreal produkter som täcker in alla behov kan alltså vara en idé.
  • Så länge man bara har en destination på sin resa är det oftast ganska enkelt att packa ner kläder. Svårare blir det om man ska åka till Florida och därefter New York, i december. Då behöver man både sina allra tunnaste och allra tjockaste kläder och få resväskor rymmer sådant. Vad som dock är bra är att det är vinter även i Sverige, så vinterjackan kan man ha på när man reser. Annars får man försöka att inte packa så mycket helt enkelt.
  • Mycket kan man faktiskt köpa på plats, men vissa saker måste man verkligen ha med sig. Så som nycklar, pass, biljetter, medicin och liknande. Se till så att sådant verkligen är med, resten kan man alltid fixa senare om det skulle krisa.

Att packa bra och lätt inför resor är aldrig enkelt, särskilt inte om man inte är van vid att packa. Man får ändå försöka lösa det så bra som möjligt, och ha en bra resa!