Resa med intressefokus

I dag skriver vi om olika sorters resor som alla har en sak gemensamt – ett äventyr. Sedan kan man hävda att alla resor i stort sett kan betrakta som ett äventyr, oavsett om det är till Machu Picchu eller Sveg men sedan finns det resor som tar det utöver det vanliga.

jenuin.seI en artikel i Expressen kan vi läsa om en familj som sålde allt, hus och betalade av alla skulder samt lät sin barn klara sig utan veckopeng ett tag för att sedermera ge sig ut på ett äventyr – jorden runt i en husbil. Det kan man kalla modigt, och roligt dessutom. Det var efter att en nära anhörig gick bort som familjen valde att omprioritera och göra något tillsammans, att det skulle bli så stort samt uppmärksammat i media kunde nog inte någon gissa. Det hela började på Bali och sedan vidare genom Asien, fyra månader i Europa och sedan Kanada och USA med änglarnas stad, Los Angeles, som slutmål i soliga och heta Kalifornien.

Temaresor är också en växande trend, för många vill ju ägna sig åt saker de älskar när de har ledigt och semestrar. På Olka.se kan man till exempel passa på att se Zlatan eller någon annan idol, på ett fotbollsresa någonstans i det myllrande Europa.

Temaresor växer på alla håll

Andra temaresor man kan åka på är det som blir allt mer populärt, nämligen resor med tema träning. Nu kan man till exempel åka från Kristianstad Österlen Airport på en specialarrangerad resa inom en mängd områden men där träning och aktivitet är något som står ut i och dominerar i utvalet, mer om detta kan man läsa om här. Träningsläger och marathon är två exempel på saker att ägna sig åt via en temaresa, dessutom brukar det finnas allt från hårdare boot camp till yoga och avslappning. En hel djungel alltså.