Så spar du till semestern

Vare sommar vill man åka iväg på semester och varje vår börjar man att planera. För många är det svårt att hinna med att spara pengar, då är det skönt att det finns många bra tips. Patrick Grimlund, ekonomen från Lyxfällan har många bra tips man gärna får ta efter. 

204190-money-coins-pour-out-from-bagSol, vind och lata dagar är något som de allra flesta ser fram emot. Men, för att man ska kunna njuta riktigt ordentligt är det skönt att ha ett bra sparande man kan ta ifrån. Om man inte är pojken med guldbyxorna och ständigt kan plocka fram nya sedlar så gäller det att tänka till lite hur man på bästa sätt kan se till så man får en bra semesterkasssa. I en bra artikel från tidningen Café delar ekonomen från Lyxfällan, Patrick Grimlund med sin om sina bästa tips.

Svenskar har i genomsnitt prylar för 24 000 kronor som bara ligger och skräpar på vinden eller i förrådet, det kan vara allt från tennisracket och skridskor till kläder. Gå igenom alla saker och ha en rejäl utförsäljning för att få in lite extra pengar.

Tipsen att ta efter

Patrick vill att man ska dela upp sitt sparande så det blir er strukturerar, samt att man ska bli vän med köket och med det börja med storkok och matlådor. Även hålla koll på lån och avtal. Så, tänk på att samla lån och att du sparar till någon bra och roligt. På zmarta.se/lana-pengar/samla-lan kan du läsa mer om att samla dina lån och på Konsumentverket finns mer information om hur man sparar pengar. När det närmar sig kan du ta del av mer bra tips här.