Sista minuten

Att boka en resa långt i förväg har sin charm då du kan suga på karamellen lång innan och med det både måla upp bilder samt tar reda på mängder av information om resmålet och vad för spännande aktiviteter du vill ta del av. Men, när det kommer till att boka en sista minuten resa har det även en kittlande charm i att vi gör någonting spontant och som går ifrån våra annars så inrutade liv. Vad man kan komma över är resor med rabattkod som gör det ännu roligare att åka iväg. Och på nätet finns det många sajter som har specialiserat sig på att samla bra erbjudanden och rabatter för att du ska känna att du gör ett bra köp – kanske det bästa! Och om du tror att det är billigare att boka tidigt än att ge dig på ett sista minutenköp får du tänka om då priset styrs av efterfrågan.

”Samtidigt är det viktigt att tala om att charterns priser styrs av tillgång och efterfrågan och ändras hela tiden. Vi kan därför inte garantera att de som bokar tidigt alltid får den billigaste resan.”(läs mer)

Att tänka på

Ja, det är kul att resa, och vi svenskar älskar att resa. Men, ska du flyga iväg med kort datum är det otroligt viktigt att du tänker lite extra på ett och annat då det kan vara snabba puckar och man glömmer mycket. Tänk på att kolla upp ditt pass innan du bokar, samt att du läser på noga vad det är som verkligen ingår i bokningen. Men även vad som skulle hända om du blir tvungen att avboka din resa. Genom att tänka på allt får du en tryggare resa.