Tips på camping i Norrköping

Camping är lite utav en fars många gånger när man ger sig ut i skogen, ovan och med hela familjen att ta hand om. Men det finns sätt att göra campingen lite roligare – i Norrköping kommer man nämligen öppna camping mitt i centrum.

Nu startar möjlighet att campa mitt i Norrköping när Enköpingsföretaget Park and Stay etablerar sig i staden. Man har nämligen ett unikt koncept av att låta husbilar, mot en avgift, få ställa sina bilar på en plats och sedan låta dem stanna där – precis som på en vanlig camping men inte på en traditionell campingplats. Det är exakt vad man låtit göra i Norrköping på den asfalterade ytan vid parkeringsplatsen på Stortorget, som också ligger precis intill det lilla grönområdet som finns här.

”– Vi kommer att lägga ut information på vår hemsida i nästa vecka, säger Emelie Palmberg, trafikplanerar på Norrköpings kommun och tillägger att nu väntar kommunen bara besked från Park and Stay angående skyltning och annat som kan behövas innan ställplatsen öppnas.” Läs mer här.

Tanken är att man ska se till att få dit rinnande vatten, vilket behövs för campinggästernas trevnad och sedan dra dit el. Om man väljer att erbjuda el vill säga. Till tidningen som intervjuar bolat berättar mas att man inte ännu bestämt sig för huruvida man ska ha el eller inte. Men huruvida campinggästerna här kommer få ta fram grillen och njuta av grillkvällar är dock oklart – de som lever får se helt enkelt!