Turista i Linköping

Funderar du på att besöka Linköping? Gört! Här finns aktiviteter för människor i alla åldrar – och missa för allt i världen inte att ta en tripp förbi Flygvapenmuseum. 

När du besöker Linköping som turist så finns det gott om olika platser att besöka och titta närmare på. Under sommaren kan Linköping upplevas som en ganska avslagen stad då många lämnar staden och åker på semester. Men se det positivt – du slipper trängas med lokalbor och har hela staden för dig själv att njuta av! Och tur är väl det då finns en massa saker att uppleva och se, till exempel finns ett stort, anlagt och konstgjort utomhusbad mitt i staden. Däremot finns knappt några naturliga bad i Linköping så tur är det att denna badplats finns och den heter Tinnerbäcksbadet, eller “Tinnis” i folkmun. Så när du besöker Linköping på sommaren istället för någon stad vid havet och vill bada så kan Tinnis vara värt ett besök. Förutom simbassäng och stor konstgjord badsjö så kan man åka vattenrutschkana och hyra trampbåt, eller njuta av solen helt enkelt. En fördel med Tinnis är att vattnet är uppvärmt så man slipper frysa som man gör vid bad i en riktig sjö. En annan fördel är att det är lätt att hitta boende i staden, för om man vill bo på hotell i Linköping finns många olika val, bland annat Stora hotellet på Stora Torget och Scandics ganska nybyggda hotell nära Stångån med fin utsikt.

Museum för flyg finns i Linköping

”Museet utsågs till bästa museum i Sverige 2011 och prisades dessutom för årets bästa utställning 2010, “Hemliga handlingar – DC-3:an som försvann”. I Flyglabbet, museets science center, kan vuxna och barn lära om hur och varför det flyger. Följ med maskotarna Drakel och Viggo på upptäcktsfärd i museet! Här finns också restaurang och café, bibliotek, butik och hörsal.” läs mer här.

Om man föredrar museum så kan man i stället besöka Flygvapenmuseum som är hela Sveriges nationella museum för flygplan som varit i det militäras tjänst. Det kanske allra häftigaste med flygvapenmuseet är att det finns ett vrak där, DC3:an som sköts ned fredagen den 13 juni 1952 och bärgades den 19 mars 2004 – och detta vrak är riktigt spännande att se plus att museet har massor av handlingar, dokument och nyhetsinslag som rör utredningen som pågått sedan planet störtade.