Uppsving för franska viner

Alla har vi våra favoritviner, och även om man har ett italienskt eller spanskt favoritvin så kan vi alla enas om att vi alla kan finna franska viner som får oss att tappa andan.27254-pouring-wineFörr såg man Amerika som det förlovade landet, nu är det Frankrike som får oss att smälta och drömma oss bort. Detta både då det är en behaglig resa dit, att det franska språket är så lockande och charmerande och att de har ett fantastiskt klimat och underbar natur. Att ta sig an en språkresa till Frankrike är det många som gör för att lära sig språket men även för att öka möjligheterna till att våga införliva drömmen med att att köpa ett hus där. Bara det att vinproduktionen börjar spira igen bådar gott.

Uppsving 2014

“Skörden väntas inbringa omkring 45,4 miljoner hektoliter, vilket myndigheten betecknar som en normal nivå. En hektoliter motsvarar 100 liter. Produktionen väntas öka i Champagne men minska i Languedoc-Roussillon, en region som i våras först drabbades av torka och sedan hagel.”(Läs mer)

Dessa stora skördar ger ungefär 6 miljarder flaskor vin, och många av dem kommer att komma till Sverige. Detta är ett lyft och något som nu många hoppas ska hålla i sig. kanske kombinera en språkresa och sedan bege sig ut på en vinresa, eller kanske ta den sen när du behärskar mer av språket, för alla vet vi ju att fransmännen inte gärna vill tala engelska då de anser att franskan ska vara det internationella språket. Planera då in en resa på hösten för att komma vid den bästa tiden. Och, för att börja njuta så kan du börja med att avnjuta goda franska viner hemma.