Utomlandsresa för företag

Visst finns det flera sorters konferenser för företag som vill utveckla sina anställdas kompetenser och samhörighet, men visste du att det finns företag som anordnar konferensresor utomlands för företag?

56320-business-directionsEtt företag som vill investera i sina anställda bör göra detta genom kompetensutbildningar eftersom detta både ökar de anställdas kunskap och därav även höjer hela företagets kompetens inom sin verksamhet. Men en konferens behöver nödvändigtvis inte hållas i en tråkig hotellokal något kvarter från företagetslokaler utan kan även genomföras utanför Sveriges gränser. Till exempel företaget Travel2 har många konferensresor utomlands och hos dem kan man välja att åka till flera olika destionationer som erbjuder olika typer av upplevelser i kombination med traditionella konferenspaket – så varför stanna i Sverige när man kan se världen samtidigt som man ser något nytt? Till exempel är Barcelona ett av Sveriges vanligaste destinationer när det kommer till konferensresor (källa).

Rätt personer

När det kommer till att planera en konferensresa är det bra om rätt personer får följa med så att kompetensutvecklingen faktiskt ges till de personer som ska tillämpa de verktyg som lärs ut under resan. Detta var något som kommunen i Östersund struntade i och skickade iväg chefer istället för lärare på en konferensresa till London – för att lära sig i ämnet ny teknik och undervisning som dessutom lärdes ut av andra lärare, skriver Sveriges radio. Och det är ju inte bästa lösningen om man vill utveckla kompetensensen hos dem som ska genomföra själva arbetet – så det kan vara något att hålla i minnet!

Hur ska man tänka kring konferensresan?

Som företagare ska man se sin konferensresa som en investering i företaget. Till exempel skriver SvD om hur en konferensresa faktiskt stärker gemenskapen i arbetsgruppen och att företagets medarbetare får bekräftat att de syns, hörs och att de är viktiga för företaget plus att resan blir ett trevligt avbrott i vardagen.

Tänk även på detta: